SON DAKİKA - İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüse yakalandı

SON DAKİKA - İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüse yakalandı

DÜNYA

Corona virüsü salgınına zamanında müdahale etmemekle suçlanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'da corona virüsü tespit edildi... Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi olarak servis ettiği haberde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a yapılan testlerin pozitif çıktığı belirtildi. İngiltere'de geçen hafta 71 yaşındaki Galler Prensi Charles'ta da corona virüsü tespit edilmişti.

 

Johnson, Twitter hesabından yaptığı videolu açıklamayla, son 24 saatte kuru öksürük ve ateş gibi "hafif semptomlar" geliştirdiğini söyledi.

Johnson, semptomların görülmesinin ardından kendisine koronavirüs testi yapıldığını ve sonucunun da pozitif çıktığını ifade etti.

Johnson, evde kendini karantina altına aldığını belirterek, halktan sokağa çıkmama talimatına uymayı sürdürmelerini istedi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada da, Johnson'ın hükümetin koronavirüsle mücadele sürecini yönetmeyi sürdüreceği vurgulandı.

Birleşik Krallık genelinde şu anda 11 bin 800'ün üzerinde koronavirüs vakası bulunuyor. Şu ana kadarki can kaybı da 578.

Hükümet, aldığı önlemler çerçevesinde Pazartesi günü zorunlu alışveriş ve egzersiz dışında sokağa çıkmayı yasaklamıştı.

Ayrıntılar geliyor...

DİĞER HABERLER