“Pirinç Han’ın batı tarafından itibaren Zafer Plaza’nın üst kısmını ve Cemal Nadir Caddesi’nin bir kısmı ile Kızılay’ın arka kısmını kaplayan alan eskiden Şangır Şungur Mahallesi olarak anılırdı. Sarıca Sungur Mahallesi olarak da bilinen bu mahallenin gerçek isminin Sağrıcı Sungur olduğu tahmin ediliyor.
Zira Kepecioğlu’nun verdiği bilgiye göre bir zamanlar Bursa’da sağrıcı esnafı varmış. Bunlar şehir haricinde ölen hayvanların derilerini yüzerler, sağrı kısmını sağrıcılar, diğer kısımlarını da kalburcu esnafı aralarında taksim edermiş.
Bahsettiğimiz Sağrıcı Sungur Mahallesi’nin mescidini Sarı Sungur ya da Sağrıcı Sungur adındaki adam yaptırdığı için onun ismi verilmiş ve mahalle de bu adla anılmış. Ahâli bu mahalleye zamanla “Şangur Şungur Mahallesi” demeye başlamış. Bu mahallenin bir zamanlar Hacı Lungur lakabında bir muhtarı varmış. Bu muhtar askere alınacağı zaman görevli kişi sormuş:
– Senin adın ne?
-Langur Lungur.
-Hangi mahalledensin?
-Şangır Şungur.
Bu cevap üzerine görevli kendisi ile alay ettiğini sandığı muhtarı yanından kovmuş.
1950’lere kadar Şangır Şungur Mahallesi adı bölge sakinlerince bilinirdi.’’


















