69 Yerleşim Yeri ve 55 Noktada Karantina Kararı

69 Yerleşim Yeri ve 55 Noktada Karantina Kararı

- - Kategorilenmemiş

Türkiye genelinde bazı bölgelerde artan koronavirüs vak sayıları nedeni ile karantina uygulamaları başlatıldı.
Bu bağlamda ülke genelinde 69 yerleşim yeri ve 55 nokta için karantina uygulaması başlatıldı. İşte karantina kararı alınan yerleşim yerleri ve noktalar:
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre en çok koronavirüs vakasının görüldüğü 5 il arasında bulunan Trabzon’un 8 ilçesindeki toplam 68 yerleşim yerinde, artan Covid-19 vakaları sebebi ile karantina uygulandığı açıklandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından ‘covid19.saglik.gov.tr’ internet adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının, nüfusa oranlanarak alınan verilere göre en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5 sırada yer alan tamamı Karadeniz Bölgesi’nden Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun yer aldı.
Karadeniz Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti. Koronavirüs vaka sayılarının oransal bazda en yüksek olduğu illerde hafta sonu kısıtlamalarında ilçe geçişlerine, köy ve mahallelere yasaklanarak, vefat eden vatandaşların cenaze namazlarına katılım 30 kişi ile sınırlandırıldı.
68 YERLEŞİM YERİ KARANTİNAYA ALINDI
Konuya ilişkin açıklama yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, şehirde 8 ilçedeki toplam 68 yerleşim yerinde, koronavirüs Covid-19 nedeniyle karantina uygulandığını duyurdu. Vali Ustaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:
“Kendini koru kentini kurtar” etiketiyle yaptığı paylaşımda vatandaşları Kovid-19 kurallarına uymaları konusunda uyardı. Ustaoğlu,
“Değerli hemşehrilerim, bugün itibarıyla 8 ilçemizde 4 mahalle, 4 apartman ve 60 hane olmak üzere, toplam 68 yerleşimde karantina uygulamaktayız. Lütfen tedbirlere uyalım, salgının daha ileri boyutlara taşınmasına hep birlikte engel olalım”
ifadelerini kullandı.
YASAKLARA UYMAYAN 398 KİŞİYE 774 BİN TL CEZA
Bu gelişmelerle birlikte Trabzon’da, salgın tedbirlerindeki sıkı denetimler devam ediyor. Şehir genelinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasındaki kontrol ve denetimlerde; kısıtlamaya uymayan 398 kişiye toplamda 774 bin 787 TL ceza uygulandığı öğrenildi.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, corona virüsüyle mücadele kapsamında bulaş riski nedeniyle il genelinde 55 noktada karantina uygulandığını duyurdu.
Sağlık Bakanlığı’nın 8-14 Şubat tarihleri arasında açıkladığı 81 ildeki corona virüsü vaka sayısı tablosuna göre 100 binde 78.20 kişi ile en riskli iller arasında yer alan Antalya’da, 2 bin 153 olan bir haftalık corona virüsü testi pozitif çıkan sayısı, 13-19 Şubat arasında ise 2 bin 221’e yükseldi.
Antalya’nın ortalama günlük vaka sayısı 308’den 317’ye yükselirken, son verilere göre 100 bin kişide ise 87.15 kişi olarak ölçüldü.
Corona virüsü tablosunun yukarıya doğru seyretmesi üzerine harekete geçen Antalya Valiliği il genelinde 55 noktaya karantina uygulama kararı aldı.
“BAŞARI TEDBİRLERE UYMAKLA SAĞLANIR”
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
* Kıymetli Antalyalılar, corona virüsle mücadele kapsamında, bulaş riski nedeniyle ilimiz genelinde 55 noktada karantina uygulaması yapılmaktadır.

* Vatandaşlarımızın ihtiyaçları vefa sosyal destek ekiplerimizce karşılanmaktadır. Başarı, tedbirlere uymakla sağlanır.

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi Büyükkarabağ köyünde korona virüs (Covid19) vakalarının son günlerde artması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina altına alındı.
Bolvadin ilçesine bağlı Büyükkarabağ köyünde korona virüs (Covid19) vakalarının artış göstermesiyle köye giriş ve çıkışların gece 00.00 itibariyle yasaklanacağı duyuruldu. Bolvadin Kaymakamlığı Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararı Büyükkarabağ Muhtarı Mehmet Öztürk, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Muhtar Öztürk, “Büyükkarabağ halkı bu gün gece 00.00’da karantina başlayacak. Uymayanlara yasal işlem yapılacaktır ifadelerine yer verdi.

DİĞER HABERLER