Son dakika gelişmesi: Bu ürünler PTTAVM tarafından satılacak

Son dakika gelişmesi: Bu ürünler PTTAVM tarafından satılacak

GÜNCEL

Son dönemlerde gıda fiyatlarındaki ciddi artış, vatandaşların tepkisini çekmiş, düğmeye basılmıştı. Bugün gelen son bilgiye göre ayçiçek yağı başta olmak üzere çeşitli temel gıda fiyatlarında artışlara karşı PTT'nin indirimli satış yapacağı açıklandı.
Marketlerde özellikle son dönemlerde atış gösteren yağ fiyatları vatandaşların tepkisini çekmiş, uzun süre gündemden düşmemişti. Gelen artışlara karşı kooperatifler ve PTT indirimli olarak satış yapacak. Detaylar haberimizde

Gelen bilgiye göre bu durumda Toprak Mahsulleri Ofisi, Atatürk Orman Çiftliği, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin dışında, ÇAYKUR ve Fiskobirlik ürünlerinin satışını yapan PttAVM.com'a dahil edilerek, kooperatiflerin bulunmadığı yerler için internetten indirimli olarak ürün satılacak.
HANGİ ÜRÜNLER İNDİRİMLİ SATILACAK?

Gelen bilgiye göre ilk olarak ayçiçek yağı, zeytinyağı, un, tuz, bakliyat, salça ve şeker gibi ürünlerin fiyatlarının aşağı çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

TÜM DÜNYANIN SORUNU

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, gıda fiyatlarındaki artışın tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Başta girdi maliyetleri olmak üzere, Kovid-19 nedeniyle yaşanan satış daralmasının yarattığı finansman maliyeti, lojistik, depolama, işçilik, enerji, ambalaj, dağıtım gibi kalemlerde yaşanan artışlarla beraber; et, süt, ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde toplam maliyet artışı yüzde 30'un bile üzerine çıktı. Gıda üretiminin maliyeti bu oranda artarken gıda fiyatlarının sabit kalmasını beklemek yanlış olur"


 AMBALAJ FİYATLARI

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, ise fiyatlardaki artışın ambalaj fiyatlarındaki artıştan da olduğunu belirterek, "Gıda ambalajları, hammadde nedeniyle yani plastikten petrokimya ürünlerine yukarı gidiş var. Mesela plastikte ihtiyacın sadece yüzde 13'ünü yerli üretiyoruz. Dolayısıyla tüm dünyada artan fiyat bize de direkt yansıyor" dedi.

DİĞER HABERLER