Bu küçük ama etkili bu bitkinin pek bilinmeyen 13 önemli faydası:

YAŞAM

Latince ismi Cardamomi fructus olan kakule zencefilgiller familyasındandır. Daha çok baharat ve koku verici olarak kullanılan kakulenin güçlü bir anti-kanserojen olduğunu biliyor muydunuz? İşte kakulenin pek bilinmeyen 13 önemli faydası.

Bazı doğu ülkelerinde kakule tohumu kahve tohumuyla beraber toz haline getirilerek kakuleli kahve yapılır. En büyük kakule üreticisi Hindistan'dır. Özellikle Güney Hindistan'ın bataklık ormanlarında yabânî şekilde yetişiyor. Olgunlaştığında toplanıp güneşte kurutulan yeşilimsi ya da sarımsı gri meyvalarının kapsül kılıfı ayıklanmış tohumları kullanılır.

Kakule safran ve vanilyadan sonra fiyat bakımından en değerli üçüncü baharattır.

Kakulenin Bilinmeyen 13 Faydası

1. Yeşil kakule her şeyden önce güçlü bir anti-kanserojendir. Ülkemizde yetişmeyen bu bitkinin, kanserin yayılmasını önlemeye ve kanserli hücreleri öldürmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Özellikle de kolon kanserine neden olan hücrelerin çoğalmasını önler ve vücutta güçlü bir antioksidan etki yaratır. Bu nedenle kakule bitkisinin kolon kanseri tedavisinde çok etkili olduğu bilinmektedir.

2. Sindirim sistemini uyarıcı etkisi vardır.

3. İştah açıcıdır.

4. Hafızayı güçlendirici özelliği kakule yararları arasındadır. Zihni uyarır ve zinde tutar. Kahve gibi yan etkileri yoktur. Sınavlardan önce alınması faydalıdır.

5. Ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir. Bir çay kaşığı kakule tohumu çiğnenerek yutulur.

6. Almanya Sağlık Bakanlığı'nın bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu kakulenin hazımsızlık için kullanılabileceğini belirtmiştir.

7. Kakule, safra salgısını arttırır, hazmı kolaylaştırır. Bu nedenle özellikle safra tembelliği ve şişkinliği olanlar için kilo vermede yardımcıdır. Sindirim sistemini güçlendirir ve midede ve bağırsakta oluşan gazları giderir. İyi bir gaz söktürücüdür.

8. Kakule çok güçlü bir antiseptiktir.

9. Nefes ve solunum sistemine, astım hastalığına iyi gelir.

10. Ses açıcı özelliği vardır, ses tellerini güçlendirir.

11. Baharat olarak yemeklerin tadını artırmak ve kolay sindirilmesi için kullanılır.

12. Güçlü bir idrar söktürücüdür.

13. Böbreklerin çalışmasını düzenleyicidir.

Yeşil Kakule ile Bal Karışımı Depresyona İyi Geliyor

Yeşil kakule bal ile birlikte tüketildiğinde sinir sistemi üzerinde son derece olumlu etkileri söz konusudur. Depresyon, stres ve sinir zayıflığını hafifleterek, güven düzeyini artırmaya yardımcı olur.

Boğaz Ağrısı İçin Yeşil Kakule ve Tarçın Karışımı

Yeşil kakule tarçın ile birlikte kullanıldığında boğaz ağrısı için mucizevi bir etki yaratır. En iyi sonucu almak için günde en az iki kez yeşil kakule ve tarçın karışımıyla gargara tavsiye edilir.

Kakule Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bir kahve kaşığı kakule bir bardak kaynar suya konulur ve 10 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir. Kakule kaynatılmamalıdır çiğnenerek de kullanılabilir.

Yeşil Kakuleyi Kabuklu Halde Satın Alın

Öğütülmüş şekilde satılan kakule aromasını yitirir. Bu yüzden kabuklu halde almak gerekir. Kakule meyvası kullanılacağı zaman ezilmelidir. Malabar Kakulesi diğer kakule türleri içerisinde en kaliteli olanıdır.

Kimler İçin Sakıncalıdır?Alintidir

Akut gastrit, mide ve onikiparmak barsağı ülseri olanlar kullanmamalıdır.

Hamileler için sakıncalı olduğundan kullanmamalıdırlar

Günün Diğer Haberleri