İşte gençliğin, çoluk çocuğun böyle filmler izleyip bu karakterleri özenti edinmesi gerekir. Çocukların, nasıl mafya olunur, nasıl rajon kesilir, nasıl sevişilir, nasıl sevgili olunura değil, topluma nasıl faydalı bir insan olurum düşüncesi taşımaya ihtiyacı var doktora savcıya hakime öğretmene daha çok ihtiyacı var bu memleketin.
Unutmayın altı üstü film deyip geçmeyin çoluğu çoçuğu her adımda pisliğe yönelten en büyük etken yapılan izlenen filmlerdir herşey görenektir...
Türkiye de bir diziyi ilk defa izlemek gerekir olarak görüyorum. Lütfen farkındalık adına izleyin izlettirin ki reyting alabilsin. Orijinali Good Doctor uyarlaması olan Mucize Doktor şimdiden büyük farkındalık uyandırdı.
Mucize Doktor dizisininde yer alan Ali Vefa karakteri aynı zamanda savant zekaya sahip yüksek fonksiyonlu otizmli bireydir.
Ancak bazı otizmli bireylerde otizm spektrum bozukluğuna eşlik eden öğrenme güçlükleri de görülebilmektedir. Yani her otizmli bireyin üstün özellikleri ve zekası yoktur.
Mucize Doktor dizisi için söylenmesi gereken en önemli noktalardan birisi şudur. İlk kez bir televizyon dizisinde bu kadar çok otizm ifadesi yer aldı.
Ayrıca Ali Vefa karakterini canlandıran Taner beyin oyunculuğuna hayran kaldım. Otizm Spektrum Bozukluğuna ait olan birçok belirtiyi harika canlandırırdığını düşünüyorum.
Sınırlı göz kontağı, tekrarlayıcı hareketler, ses ve ışığa karşı hassasiyet, dokunma ile ilgili hassasiyetleri ve sosyal iletişim becerilerindeki sınırlılıkları çok güzel canlandırdı. Bu anlamda diziye danışmanlık yapan Sedef Erken'i de kutlamak gerekiyor.
#MucizeDoktor dizisi otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak için önemli bir etki yarattı ve yaratmaya devam edecek gibi görünüyor.