Zayıf karaciğere sahip olduğumuzu tespit etmenin kolay yolları.

Zayıf karaciğere sahip olduğumuzu tespit etmenin kolay yolları.
Zayıf karaciğere sahip olduğumuzu tespit etmenin kolay yolları. Menekşe Yalçın

1--Önce kötü nefes
Özellikle sabah kalktıktan sonra en belirgin his ağız kokusunun çok ciddi olmasıdır, bu da dişlerinizi fırçaladıktan sonra geçici olarak rahatlayabilir, ancak kısa süre sonra tekrar ortaya çıkacaktır. Çin tıbbında buna karaciğer ateşi denir.Aslında esas olan karaciğerin zarar görmesi ve detoksifikasyon yeteneğinin azalmasıdır.Bu toksinler her zaman bir atılım yoluyla atılır.
2---kavite ülserleri- ağız ülseri (dudaklarda ki beyaz yaracıklar yani pamukcuk)
Aft, karaciğerin sağlığını bir dereceye kadar yansıtabilir.Klinik uygulamada, karaciğer hastalığı olan birçok hastada tekrar tekrar aft ortaya çıkacaktır.Ayrıca aft insidansı yüksek bir kişiyseniz, karaciğer sorunlarına karşı da uyanık olmalısınız.
Ağız ülserlerinin oluşmasının nedeni, karaciğerin pıhtılaşma işlevi ve detoksifikasyon işlevi ile ilgilidir.Karaciğer hasarından sonra, pıhtılaşma işlevi kötüleşir ve ağız ülserlerinin ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir.
3---- diş fırçalarken kanama
Bu aynı zamanda karaciğerin kan pıhtılaşma işlevi ile de ilgilidir.Karaciğerde bir sorun varsa yaralarımızın iyileşmesi zordur ve sabah dişlerimizi fırçalarken diş eti kanaması olur. Elbette, arada bir dişlerinizi fırçalarsanız diş etleriniz ağrır ve bu çok da önemli değildir.
4----
dudaklar siyah, mor ve beyazımsı
Dudaklar kırmızı olmalıdır. Dudaklar siyah ve mor veya beyazsa, karaciğerde bir sorun olabilir. Koyu renkli dudaklar, karaciğerin detoksifikasyon özelliğinden kaynaklanıyor olabilir veya karaciğerde büyük miktarda demir kana karışıyor olabilir. Beyazlaşmaya yetersiz karaciğer qi ve kan ve azalmış kan düzenleme yeteneği neden olur.
Çin tıbbı diyor ki: Tüm hastalıklar ayaklardan başlar ve önce ayaklar kaldırılmalıdır. Ayaklarınızın her tarafında akupunktur noktaları vardır, karaciğer problemleri ortaya çıktığında önce ayaklarınız etkilenir.
5---. Sarı ayaklar
Genellikle ayaklarımızın yüzeyi biraz sarı, ellerin renginden daha açık olmalıdır. Karaciğer hastalığı olan hastaların ayakları genellikle mumsu sarı renktedir.
Bu durum esas olarak bilirubinin etkili bir şekilde metabolize edilememesidir. Karaciğerin safra sentezleme işlevi vardır, safranın önemli bir parçası olan bilirubin genellikle karaciğerde bulunur.
Karaciğer hastalığı ortaya çıktığında, fazla bilirubin etkili bir şekilde metabolize edilemez ve ayrıştırılamaz ve bir kısmı deri yüzeyinden kan yoluyla serbest bırakılır, tüm vücut derisi sararır ve ayakların yüzeyi sararır.
6---Kaşıntılı ayaklar
Kaşıntılı ayaklar genellikle sporcunun ayağına, sivrisinek ısırıklarına, alerjilere vb. Neden olabilir. Yukarıdaki koşullar olmadan ayaklarda ağrısız kaşıntı karaciğer hastalığına bağlı olabilir.
Karaciğer hastalığının ortaya çıkması veya karaciğerde tümörlerin ortaya çıkması, şişmeye, safrayı taşıyan safra kanallarının sıkışmasına ve büyük miktarda safra stazına neden olabilir. Çöken safra tuzlarının cilt sinir uçları üzerinde belirli bir uyarıcı etkisi vardır.
Bu nedenle, karaciğer hastalığının neden olduğu kaşıntının genellikle belirli ağrı noktaları yoktur. Böyle bir anormallik ortaya çıktığında, lütfen karaciğer BT'sini en kısa sürede kontrol edin ve göz ardı etmeyin.
7---. Ayak tabanları beyazdır
Genel olarak, ayaklarımızın tabanı beyazdır ve bu beyaz da etlidir ve kırmızı bir renge sahiptir.
Karaciğer hastalığı ortaya çıktığında genellikle ayaklarımız terler ve beyazlaşır. Bu beyaz, kan içermeyen kabarcıklar gibidir.
Bu durumun ortaya çıkması, karaciğer toksinlerinin birikmesi ile ilgilidir.Karaciğer detoksifikasyon organı görevi görür. Karaciğer hastalıkları ortaya çıktığında, toksinler birikir ve kan dolaşımı pürüzsüz değildir, bu beyaz renktedir.........
Karaciğer hasarını önlemek için diyetten kontrol edilmesi gerekir Mümkün olduğunca az  yemek yiyin.
① Korunmuş yiyecekler - amonyakla tepkimeye girerek birinci sınıf kanserojen nitrozaminler üretebilen büyük miktarda nitrit içerir
Yağlı yiyecekler -
 vücuda büyük miktarda yağ alındıktan sonra metabolize edilmesi ve ayrıştırılması kolay değildir, bu da karaciğer üzerindeki yükü artırır ve karaciğer hastalığı riskini artırır.
③ Bozulmuş besinler - 
çoğalması kolay bakteri ve karaciğer hücrelerine zararlı aflatoksin.
4-Paketlenmiş gıdalar
 karaciğer hücrelerinin sağlığını tehlikeye atan ve karaciğer üzerindeki yükü artıran birçok gıda katkı maddesi ve tatlandırıcı madde içerir.
Karaciğeri korumak için hayatta iki iyi alışkanlık geliştirmeniz gerekir.
1. Bol su için
Karaciğer bir ağaçtır ve suyu sever. Karaciğerin metabolizması ve detoksifikasyonunun su tüketmesi gerekir.Günde 1500 ml'den fazla su içmek karaciğere faydalıdır.
Su içerken detoksifikasyona yardımcı olan küçük bitkiler ekleyin mesela en iyilerden
1-Yuntai krizantem(kasımpatı bitkisi)
, günlük takviye için uygun olan kasımpatı glikozitleri, selenyum ve stakidrin içerir. Çay olarak tüketebilirsiniz.
Selenyum ve krizantem glikozitler: yağları ve toksinleri parçalamaya, aşırı zararlı madde birikimini önlemeye ve karaciğer hasarı riskini azaltmaya yardımcı olur.
2. Geç kalmayın
Karaciğeri zayıf olan insanlar için iyi dinlenme alışkanlıkları geliştirmek önemlidir. Kan depolayan bir organ olarak, gece uyurken büyük miktarda kan geri akar ve bu da karaciğerin metabolizmasını ve detoksifikasyon yeteneğini geliştirebilir.
Sık sık uyanık kalmak birçok zararlı madde biriktirebilir, karaciğerdeki yükü artırabilir ve sivilce, lekeler ve yağ gibi karaciğer hastalığı semptomlarına yatkın olabilir.
Karaciğer için en iyi detoksifikasyon zamanı saat 11 ila 3 arasıdır.Genellikle yatağa gittiğinizde, telefonunuzu 10: 30'dan önce bırakmaya çalışın ve en iyisi saat 11'den önce uyumaktır.
 Karaciğer esas olarak besin maddelerine bağlıdır. Besinler iyiyse, karaciğer hastalığı hızla iyileşir ve ayrıca karaciğeri sağlık hasarlarından koruyabilir.
1. Yeterince uyuyun. Çünkü geç kalıyorum karaciğer hastalığının çıkmak en kolay, nedeni uyku sırasında, insan vücudu kendi kendini tamir moduna girmek olacaktır. Kadar kalmak geç sadece yetersiz uyku yol açmayacak Sık sık, vücudun direnci, azalacak aynı zamanda karaciğerin gece kendi kendine onarımını da etkiler.
2. Sabah kalktıktan hemen sonra idrarınızı yapın . Avrupa Karaciğer Çalışmaları Derneği'nden bir uzman olan Dr. Daniel Paradi, vücuttaki detoksifikasyonun idrara çıkma, terleme ve dışkılama yoluyla yapılabileceğini söyledi. Sabah uyandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede idrara çıkın ve gece boyunca biriken toksinler zamanla atılarak toksinlerin vücutta kalmasını ve karaciğer "zehirlenmesine" neden olmasını önleyin.
3. Aşırı yemeyin. Aşırı yemek sadece gastrointestinal sistemin sağlığına zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda vücuttaki serbest radikallerde kolayca önemli bir artışa neden olur. Karaciğerin temel rolü, vücudun serbest radikallerle başa çıkmasına, toksinleri atmasına ve kanı arındırmasına yardımcı olmaktır. İnsan vücudunda ne kadar fazla serbest radikal varsa, karaciğer fonksiyonu o kadar şiddetli hasar görür.

ALINTI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin