Sınır kapılarının açılmasıyla birlikte göçmenler sınır kapılarına hücum etti. Çoluk çocuk kadın hasta demeden bir çok göçmen sınır kapılarından Avrupaya geçme hayali kuruyor
İşin en tuhafıda göçmenleri taşıyan şoföürün sözleri
Hükümetin göçmenlere kapıları açmasının ardından Avrupa'ya gitmek isteyen binlerce kişi sınıra akın etti. Türkiye'nin çeşitli illerinden sınırlara giden göçmenlerin dramı Cumhuriyet TV kameralarına yansıdı. Göçmenleri sınıra taşıyan bir otobüs şoförü, sınıra sadece Suriyelilerin değil Türk vatandaşlarının da gittiğini iddia etti.
ülkenin dört bir yanından sınır kapısına koştu. Burası İstanbul Aksaray. Mültecilerin otobüs, minibüs ve taksilerle transfer edildiği nokta. Otobüsler sıra sıra bekliyor. Dolan otobüs Edirne sınırına doğru ilerliyor. Göçmenlerden kişi başına 70 lira alan da var, 150 lira alan da. Yaptıkları iş aslında yasal değil, ancak ne polis ne de jandarma onlara engel oluyor. Hatta bırakın engel olmayı, güvenlik güçleri umut tacirlerine yol dahi gösteriyor. En çok merak edilen soru ise sınıra gidenlerin çoğunluğunu kimler oluşturuyor? Göçmen taşıyan otobüs şoförüne göre, son seferinde 54 yolcudan sadece ikisi Suriyeliydi. Diyarbakırlı yurttaşlar bile sınırı geçmek istiyor. Rağbet o kadar çok ki, gün içerisinde 50 otobüs sadece Aksaray’dan kalkıyor. Taşıma gece yarısına kadar sürüyor. Sınır hattından geçmek o kadar da kolay değil. Kimi göçmenler geri dönmek zorunda kalıyor.
HABER: Serhat Doğan, GÖRÜNTÜ: İsmail Bayraktar
Alıntı: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sinira-gocmenleri-tasiyan-soforler-cumhuriyete-konustu-1724579