ÇOCUKLARIN ATEŞE ATILDIĞI CEHENNEM VADİSİ

ÇOCUKLARIN ATEŞE ATILDIĞI CEHENNEM VADİSİ
ÇOCUKLARIN ATEŞE ATILDIĞI CEHENNEM VADİSİ Menekşe Yalçın

( GEİ HİNNOM ) VE MOLOCH
Cehennem kelimesi,Kudüs’ün güneyindeki bir vadiden gelir.“Hinnom Vadisi” İbranicesi “Geı Hinnom”dur.
Hinnom’un oğlunun vadisi demek Gözyaşı Vadisi olarak da anılır.
Moloch ya da Molech, Kutsal tevrat kitabında Kudüs şehri dışında bulunan bu tapınakta çocukların kurban edildikleri bir tanrı olarak da bilinir.
Molek,Tevrat’ta adı geçen İsraillilerin ve daha sonra İsraillilerden Fenike ve Kartacalılara geçen bir tanrıydı. Milkom ya da Malkam diye de bilinen tanrıdır. Zaman zaman bu ilahın sözde öfkesini dindirmek için çocuklarını yakarak ona kurban ediyorlardı.
Tarihte Ben-Hinnom diye de anılıyor Hinnom Vadisi İbranice'deki bir diğer anlamı ise Alev Gölüdür ve Kudüs yakınlarında bulunan,.Hinnom Vadisi ,coğrafi olarak Kudüs'ün güney ve güney batısıdır.
1- Eski devirlerde İsrail krallığında yaşayan insanların çocuklarını molek adlı verilen puta kurban olarak sundukları bir yerdi. Kız ve erkek çocukları diri diri ateşe atılarak burada kurban edilirdi.
2- Günah işleyen günahkarlar da burada ateşte atılıp, diri diri yakılırdı.
3- Molek isimli put adına günahkarlara çeşitli işkenceler de yapılırdı.
Kur!anı Kerim 'de ;
- Yine bunun gibi, Allah'a ortak koşanlardan çoğuna o taptıkları ortaklar,( Putlar ) hem onları helak etmek, hem de dinlerini berbat edip şaşırtmak için çocuklarını öldürmeyi iyi bir şey gibi gösterdi. Eğer Allah isteseydi,bunu yapamazlardı.O halde bırak onlar,uydurdukları kanunlarla ne halleri varsa görsünler.
En'am süresi 165 / 137
Hz.Musa'dan önce ki yıllarda, Hinnom Vadisi, İsrail Krallığı'nda yaşayan insanların çocuklarını, bilerek veya isteyerek götürüp kurban ettikleri bir yerdi.
İsrail Krallığı döneminde bazı insanlar kendi çocuklarını, kurban ettikleri ve suç işleyen insanları cezalandırdıkları bu yer,.Ölülerini bu putun ortasındaki ateşe atıyorlardı. Dolayısıyla vadide günlerce yanan ve yanına yaklaşılması zor olan bir ateş yakılıyordu.
Dünyanın en korkunç yeri GeHinnom'du.
Çocuklar, bronzdan yapılmış anormal büyüklükteki bir heykelin eline konulur ve bir mekanizma sayesinde heykelin kolları yukarı doğru kalkardı ve çocuk kurbanlar heykelin ağzının içerisindeki fırına konulurdu. Onları yakan bu heykelin içindeki ateş devamlı yanmaktaydı. Din adamları, flütler ve tefler eşliğinde bu töreni yaptıklarından orada ki halk, kurbanların sesini duymasın diye hep bağırarak dua ederlerdi.
Gé-Hinnom İsrâil tarihinde, İsrâiloğulları'nın sözde ibadet saydıkları gayri insani ve gayri ahlakı faaliyetleri ifade ettiği için kötü bir şöhrete sahipti. Orada saltanatını savaş ve salgın hastalıklarla sürdüren bir cehennem tanrısı olduğuna inanılan Molek'e tapılmakta ve onun öfkesini yatıştırmak için çocuklar kurban edilmekteydi. İlk defa Yahuda Kralı Ahaz (M.Ö. 735-716), Hinnom vadisinde buhur yakıp çocuklarını "ateşe atmıştı." (yakmıştı),
Ahaz'dan sonraki ikinci kral Menasseh de yine orada oğlunu aynı muameleyi yapmıştır (II. Tarihler, 28/3; II. Krallar, 16/3; 21/6; Yeremya, 2/20-24).
Kral Yoşiya dinî reformu sırasında (M.Ö.. 622) bu adeti yasaklamıştır (II. Krallar, 23/10). İbadet adına çocuklarını katledilip yakılması yüzünden İsrâil peygamberlerinin de ge-Hinnom'u lânetlemeleri üzerine bu yer, Kral İşaya'dan itibaren Yahudi eskatolojisindeki ( teoloji (dinbilim) ve felsefenin bir bölümü olarak geçer .) cehennemin sembolü olmuştur..
Daha sonra bu yer, şehrin çöplüğü olarak kullanılmaya başlanmış ve burası zamanla, ağır suç işleyen kişilerin cesetlerinin, hayvan ölüsünün ve ayrıca her çeşit çöpün atıldığı bir yer durumuna gelmiştir. İnsanlar bu çöplerin yığılmasını önlemek için bunları yaktılar ve kükürt atarak ateşin devamını sağladılar. Tıpkı günümüzde de çöplerin yakıldığı gibi. Burası artık insanların canlı olarak putlara kurban olarak yakıldığı bir yer olmaktan çıkıp sadece bir mezara gömülmeye değer bulunmayan kişilerin cesetlerinin atılıp ve yakıldığı bir yer olmuştur.
Hani Hz. Musa ile kırk geceliğine sözleşmiştik de siz onun arkasından buzağıyı ilah edinerek zalimlerden olmuştunuz.” (Bakara/51)
Yine Taha Suresi’nde anlatıldığı üzere bu buzağı normal bir buzağı değil, takılardan( Yani Altıntan yapılmış ) böğüren bir buzağıdır, Aralarındaki Samiri isimli biri tarafından ateşte harlanan süs eşyaları ile yapılmıştır.
Bu buzağı,çocukların kurban edildikleri ve tapınmakta oldukları Moloch’tan başkası değildir!
Çocukların yakılarak kurban edildikleri Molek isimli bu Tanrı Kur'an'ı Kerim'de, Malik ismiyle,Cehennem'in baş yöneticisi olarak geçmektedir.;
Zuhruf:77 Ayet;
-- Ve ey Mâlik diye bağıracaklar, yalvar Rabbine de öldürsün bizi; Mâlik, şüphe yok ki siz diyecek, ebedi olarak azap tasınız.
İsmi bile aynı,tek fark Paganizmde Tanrı,Kur'an'da melektir.
Kaynaklar ;
-- Aynur Eryiğit Bader, "Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam'ın Putperestliğe Bakışı" (doktora tezi), Ankara Üniversitesi, Dinler Tarihi Anabilim Dalı, Ankara 2008.
----Moloch - takipçileri çocukları putlara kurban etti. Kaynak: Jonunde
- Şivan Okçuoğlu
- Nuri Yeşilnacar

ÇOCUKLARIN ATEŞE ATILDIĞI CEHENNEM VADİSİ CEHENNEM VADİSİ CEHENNEM
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin