Vücudunuz Kalp Krizi Geçirmeden Bir Ay Önce Sizi Bu Şekilde Uyarıyor!

« geri 1 / 2 ileri »

TÜİK istatistiklerine göre miyokard enfarktüsü, en çok bilinen tanımıyla k-alp k-rizi nedeniyle her yıl yüz binlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor.

Yapılan araştırmalar ve bilinçlendirme çalışmaları sayesinde de milyonlarca vatandaşımız da k-alp k-rizinden korunmayı başarıyor. Ancak yine de bu kor-kunç rahatsızlık hakkında insanların daha da bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Önemli olan ise k-alp k-rizi geçirmeden önce gerekli olan önlemleri alabilmek ve kendinizin kalp krizi riski taşıyıp taşımadığını bilmek.

Bir diğer acı gerçek ise kalp krizi geçiren bütün vatandaşların, k-riz öncesi belirtileri gözle görülebilir şekilde deneyim etmeleri. Dediğimiz gibi önemli olan belirtileri düzgünce gözlemleyebilmek ve uzman yardım almak.

işte K-alp K-rizi Öncesi belirtiler 1- Yorgunluk Hepimiz kimi zaman yorgun hissedebiliriz. Bu gayet normal. Ama markete giderken bile yoruluyorsanız, durup düşünmeniz gerekmektedir. Ek olarak, eğer birden ve hızlı bir şekilde nefesiniz kesiliyorsa, acilen doktora görünüp EKG çektirmeniz gerekmektedir. Eğer stresli biriyseniz ve k-alp sağlığınız pek de iyi değil ise her an ka-lp kr-izi geçirme riski taşıyorsunuz demektir.
2- Gö-ğüs ağrısı K-alp k-rizinin en belirgin belirtilerinden birisi de g-öğüs ağrısı ya da sıkışmasıdır. G-öğüs ağ-rısının benzeri ağrılar vücudun çeşitli bölgelerinde de gerçekleşebilir. Özellikle kollarda gerçekleşen ağrılara (sol koltuk altı da bu bölgelerden birisidir) dikkat edilmesi gerekir. Öte yandan benzer ağrılar boğazınızda, ensenizde, çenenizde, sırtınızda ve karnınızda da görülebilir. Ağrı genel itibari ile 15 dakika sürer.

3- Solunum sıkıntısı

K-alp k-rizi öncesi solunum sıkıntısı ve nefes darlığı deneyim edilir. Bunun temel sebebi de damarlarınızın tıkalı olması sebebiyle akciğe-rinize k-an gidemiyor oluşudur. Eğer nefes darlığı yaşamaktaysanız derhal bir doktora görünmeniz önerilir.

4- Dermansızlık Sık sık yorgun ve güçsüz hissediyorsanız bunun sebebi akc-iğerlerinize yeteri kadar kan gitmemesi olabilir. Kronik yorgunluk sendromuna sahip kişilerde kalp krizi riskine sıkça rastlanmaktadır.
5- Baş dönmesi ve soğuk terleme

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin