Bununla birlikte, yatak ıslatacak kadar yoğun terleme ve çamaşır değiştirmeyi gerektirecek seviyedeki terlemenin vitamin eksikliklerinin bir belirtisi olabileceğini vurgulayan Dr. Kuğu, "Bu tür terleme durumları, D vitamini eksikliği gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılı olabilir. Ancak çoğu vakada genetik faktörler devreye girmektedir. Ailede aşırı terleme öyküsü varsa, çocuklarda da görülme ihtimali artar" şeklinde konuştu.
Dr. Kuğu, ayrıca 'Terlemek hastalık yapar' düşüncesinin doğru olmadığını belirtti: "Terleme tek başına hastalık oluşturmaz. Ancak terli bir şekilde rüzgâra maruz kalmak, klima veya hava akımının etkisiyle vücudun soğuması, bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açabilir. Bu da hastalıklara yol açabilir."
Dondurma ve sütlü tatlılardan sonra ılık su içmenin faydalı olduğunu belirten Dr. Kuğu, "Sütlü ürünler boğazda kalıntı bırakarak bakterilerin üremesine zemin hazırlayabilir. Bu yüzden dondurma, magnolia, tiramisu gibi sütlü gıdalar yedikten sonra mutlaka su içilmesini öneriyoruz" dedi. Terleme tedavisine ne zaman başvurulması gerektiğini belirlemenin bazı kriterlere dayandığını belirten Dr. Kuğu, sınav dönemi gibi stresli durumlarda ellerin aşırı terlemesi gibi durumlarda botoks tedavisi veya stres yönetimi yöntemlerinin faydalı olabileceğini söyledi: "Aşırı terleme, koşma, egzersiz, ateş veya stres gibi faktörlerle vücudun ısısını dengeleme çabasıdır. Eğer terleyemezsek, vücut ısısı tehlikeli seviyelere çıkabilir ve iç organlara zarar verebilir."
Kaynak: CnnTürk