Naci Görür en riskli gördüğü 3 ili açıkladı. İstanbul depremi için 'tarih tekerrür edecek' dedi

« geri 3 / 3 ileri »

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçmişte yaşanan felaketleri hatırlatarak, Marmara ve İstanbul için şiddetli bir depreme hazırlıklı olunması çağrısında bulundu. Görür, "Tekrarlanmasını istemiyoruz" diyerek, "Marmara'ya ve İstanbul'a dikkat edin, depreme karşı hazırlıklı olun" dedi. 6 Şubat öncesi uyaranların dikkate alınmadığını belirten Görür, bu nedenle binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Görür, "Tekrar yaşanmasın diye sürekli uyarıyoruz. Ancak, ne siyasi irade ne de halk bu konuya gereken önemi veriyor gibi görünüyor. Endişem, tarih bir kez daha tekrarlanacak" şeklinde konuştu.

"EN BÜYÜK KAYGIMIZ, DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞMEK"

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini vurgulayan Görür, özellikle üç il için ciddi uyarılarda bulundu. Tunceli Yöresi'ni koordinat olarak belirten Görür, "Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz bölgeler. Deprem riskinin arttığı ve tehlikeli bir duruma geldiği bir gerçek. Artık depreme karşı hazırlıklı olma zamanı geldi" dedi.

"MARMARA MI, TUNCELİ Mİ?"

Görür'e, Marmara ve Tunceli arasında hangi bölgenin daha büyük bir deprem riski taşıdığı sorulduğunda, "Bunu tahmin etmek zor" yanıtını verdi. Ancak, Marmara Bölgesi ve Tunceli'nin stratejik öneme sahip olduğunu belirten Görür, bu bölgelerdeki yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: yenicaggazetesi.com

EN ÇOK OKUNANLAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin