Kirasını IBAN'a yatıranlar yandı: Yargıtay’dan kiracıları terletecek karar

« geri 3 / 3 ileri »

Edinilen bilgilere göre, L.M. adlı kiracı, her ay düzenli olarak kira bedelini ev sahibinin banka hesabına ödedi. Ancak, yaklaşık 4 ayın geçmesinin ardından ev sahibi, kiracının kira ödemelerinde eksik olduğunu iddia ederek icra takibi başlattı.



Kiracı L.M. ise ev sahibinin başlattığı icra takibine itirazda bulundu. Ev sahibi, mahkemeye başvurdu ve takibin durdurulmasına karşı çıkarak, kiracısının dört ay boyunca eksik ödeme yaptığını savundu.


Ev sahibi, kira bedelinin tam olarak ödenmesi gerektiğini vurgulayarak, itirazın dikkate alınmaması ve icra takibinin devam etmesi gerektiğini talep etti. Ayrıca, ev sahibi sözleşmenin feshedilmesini ve kiracının tahliye edilmesini mahkemeden talep etti.


MAHKEMENİN KARARI NETLEŞTİ

Kiracı L.M. ise iddiaları reddederek her ay düzenli olarak kira bedelini tam olarak ödediğini belirtti. Ancak, banka tarafından yapılan havale işlemi sırasında 31,50 TL olan işlem ücretinin kendisinden kesildiğini ifade etti. Kiracı, bu ücretin ev sahibinin sorumluluğunda olduğunu vurgulasa da karar değişmedi.


KESİNTİ ÜCRETİ DETAYI

Mobil ve internet şube kanalları ile yapılan transferlerde genellikle para transferine konu ücret eksiksiz olarak hesaba aktarılıyor ve kesinti bedeli ilave olarak alınıyor olsa da, ATM'den yapılan transfer işlemlerinde söz konusu para ATM tarafından alınıyor ve işlem kesinti ücreti mevcut paradan kesiliyor.


YÜZDE 25 ZAM SINIRI NE ZAMAN KALKACAK?

Konut kiralarında yüzde 25'lik tavan zam uygulaması, 2 Temmuz 2024'te sona erecek. 2022'de 1 yıllığına yürürlüğe giren uygulama, 2023'te 1 yıl daha uzatılmıştı.


Kaynak: kamusonhaber.com

EN ÇOK OKUNANLAR
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin