Giresunlu 3 arkadaş beraber asker olmaya karar verdiler.

Giresunlu 3 arkadaş beraber asker olmaya karar verdiler.

HİKAYE

Giresunlu 3 arkadaş beraber asker olmaya karar verdiler. Askerlik şubesine başvuruda bulundular. Sınavları kazanıp uzman çavuş olarak göreve başladılar. Bekir Kelleci ve Süleyman Kul Mardin'e, Hakan Ergin ise Malatya'ya tayin oldular.

Uzman Çavuş Bekir Kelleci 3 Nisan 2016 tarihinde, Mardin'in Nusaybin ilçesinde pkknın tuzakladığı patlayıcının infilak etmesiyle şehit oldu.

Cenazesinde silah arkadaşının fotoğrafını taşıyan Uzman Çavuş Süleyman Kul göz yaşlarına boğuldu. Sürekli ağlıyordu. Hem arkadaşı, hem hemşehrisi, hem de silah arkadaşı, can dostu şehit olmuştu.

Kader ağlarını ördü tam 22 gün sonra 4 yıl önce bugün 25 Nisan 2016 tarihinde Mardin Nusaybin'de Uzman Çavuş Süleyman Kul'da patlayıcının infilak etmesiyle şehit oldu.

Uzman Çavuş Hakan Ergin ise 2 Haziran 2018 tarihinde Irak'ın kuzeyinde çıkan çatışmada şehit oldu.

Asker olmaya birlikte karar veren 3 gencecik kahraman hayatlarının baharında vatan ve milletin bekası için canlarını feda ettiler.

Herkes Süleyman Kul'a şu soruyu sordu.. "İnsan taşıdığı çerçeveye nasıl girer Süleyman?"

Bu çocukları kolay kolay unutmayın.. Karış karış gezdiler dört bir yanı. Cinderes'te, Burseya Tepesi'nde, Hakkari'de, Afrin'de, Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Mardin'de, Nusaybin'de her yerde görev aldılar cesurca çarpıştılar.. Onların sayesinde bayrak inmedi, vatan bölünmedi, vatandaşlarımız öImedi, zarar görmedi..

Ruhlarınız Şad Olsun Koç Yiğitler..

- Bilgi Otağı

DİĞER HABERLER