Günümüz Çocuklarının Saygısız Olma Sebepleri

Günümüz Çocuklarının Saygısız Olma Sebepleri

EĞİTİM

Çocuklar bir nimettir, ama özellikle kaba ya da kötü davrandıklarında sinirlerinize çarptıkları zamanlar vardır. Take Home Dadı'nın yıldızı Emma Jenner ,  çocuklarla nasıl ilgilenebileceğini bildiği için kesinlikle nasıl çocuklar olabileceğini biliyor. Jenner'e göre, sadece sizin hayal gücünüz değil - modern çocuklar önceki nesillere göre daha az kibarlar ve bunun böyle olmasının 5 nedeni var.

1. Uygun topluluk eksikliği
 

Modern ebeveynler, çocuklarını büyütmek konusunda bağımsız olmak için çok çaba sarf ediyorlar ve yardım etmeye çalışan diğer insanların, çocuklarının dedesi olsa bile, sınırlarını aştığını düşünüyorlar. Daha yaşlı nesiller, aksine, bir topluluğun bir çocuğun hayatına dahil olması gerektiğini biliyordu. Bu, çocuklara yaşamlarındaki diğer yetişkinlere saygı duymayı öğretir. Aksi takdirde, topluluktaki diğer insanlarla duygusal bir bağlantı kurmaması gerektiğini düşünerek büyürler.

2. Çok hoşgörülüyüz.
 

Çoğu zaman, çocuklar kötü davrandıklarında buna tahammül ederiz, çünkü eylemlerini anlamak için çok genç olabilirler. Çocukların baştan sona saf ve masum olduklarını düşünüyoruz, ancak bu onlara yeterli kredi kazandırmıyor. Çocuklar çabuk öğrenir, bu yüzden kötü davranışları en kısa zamanda düzeltmemiz önemlidir, bu yüzden bazı alışkanlıkların yanlış olduğunu fark etmeleri önemlidir.


3. Ebeveynler çok fazla kısayol kullanıyor.
 

Yıllar önce, çocuklar araba gezilerinde radyo dinleyebilecek kadar şanslıydılar ve cumartesi sabahları çizgi film izlemek için erken kalkmak zorunda kaldılar. Günümüzde, çocuklar tabletlere, iPod'lara ve daha fazlasına sahipler ve uzun süre beklemeden en sevdikleri müzik, film ve televizyon programlarının tadını çıkarabilirler.

Bu kadar kolaylığın getirdiği dezavantaj, tüm bu eğlence durumlarında ebeveynlerin, alışkın oldukları kadar çocukları ile etkileşime girmeleri gerekmemesidir. Çocukların bir insan ilişkisi geliştirmesi gerekir ve genç yaşta çok bağımsız olma riski yoktur.

4. Ebeveynler duygusal olarak şantaj yaptığını hissediyorlar.
 

Modern ebeveynler, çocuklarına daha fazla kredi vermeyi ve fikirlerine değer vermeyi öğrendi. Bu başlı başına kötü bir şey olmasa da, aşırı olabilir. Çocuklar sonsuza dek çocuk olmayacaklarına saygı gösterecek şekilde düşkün olmalıdır. Onlara daha fazla ayrıcalık verdiğinizde, daha fazla sorumlulukla geldiğinden emin olun. Eğer ders dışı etkinliklerle uğraşıyorlarsa, hazırlıklı olma gibi bazı yönlerinin de onlara bağlı olduğunu bilmelerini sağlayın.

5. Çocuklar ebeveynlerinin programlarından çok fazla zaman alırlar.
 

Çocukların ebeveynlerinin yaşamlarının merkezi olması gerekiyor, ancak ebeveynlerin de kendileri için zamana ihtiyacı var. Ebeveynler için bu sadece sağlıklı değil, aynı zamanda çocukların ebeveynlerinin kendi ahlaki gelişimlerini kolaylaştırmak için ihtiyaçları olduğunu da anlama ihtiyacı var. Ebeveynler, sadece çocukları için var olmadıklarını açıkça belirtmek zorundadır ve çocuklar, herkesin özen ve saygı gösterilmesi gerektiğini öğrenecektir.

 

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-family-and-kids/5-reasons-why-children-of-today-can-be-shamelessly-rude-794348/

DİĞER HABERLER