Bir Anne Okula Başlayacak Kızına Diş Macunu Kullanarak Büyük Bir Hayat Dersi Verdi

Bir Anne Okula Başlayacak Kızına Diş Macunu Kullanarak Büyük Bir Hayat Dersi Verdi

Bir anne ortaokula başlayacak kızına diş macunu kullanarak büyük bir hayat dersi verir.

EĞİTİM

Ortaokula başlamak birçok çocuk için büyüdüklerinin belirtilerinden biridir. Birdenbire bambaşka bir eğitim sistemiyle karşılaşırlar ve yeni eğitim sistemine alışmaya çalışırlar.

Amy Beth Gardner da ortaokula başlayacak olan kızına edilen sözlerin bir insanı nasıl yaralayabileceğini ve aynı zamanda nasıl mutlu edebileceğini anlatmak için güzel bir ders verdi.

 

Annenin verdiği sıra  dışı hayat dersi internette en çok okunan haberler arasına girdi.

“Kızım yarın ortaokula başlıyor. Dolabını düzenledik, yeni okul üniforması aldık ve bir sürpriz daha yaparak ona yeni bir okul çantası aldık. Bugün kızım uyumadan önce de ortaokula başlamadan önce ona güzel bir nasihatte bulunduk. Kızıma bir diş macunu verdim ve onu tabağın içine boca etmesini söyledim. Kızım, ‘Yapamam!’, ‘Bir daha eski haline getiremeyiz!’ gibisinden şeyler söylemeye başladı. Sabırla, ona söylediği şeyi yapmasını bekledim. Yaptıktan sonra da şunları söyledim:


 
‘Diş macunu dolu bu tabağı hayatın boyunca hatırlayacaksın. Söylediğin sözler yaşam ve ölüm kadar güçlü olacak. Ortaokula başladığında söylediğin sözlerin ne kadar etkili olduğunu göreceksin. Başkalarını incitme, yaralama ve gücendirmek için sözler söyleme şansın olacak. Yine insanları mutlu etme, iyi hissettirme, ilham verme ve sevdiğini belli etme şansını da edeceğin laflarla belirleyeceksin. Bazen yanlış tercihler yapacaksın. Ben de bu hafta en az üç kez yanlış laflar ederek etrafımdaki insanları üzdüm. Tıpkı tabağa yayılan bu diş macununu tekrar eski haline getiremeyeceğin gibi ağzından çıkan kelimeleri de geri alamazsın. Kelimelerini dikkatli seç, Breonna. Başkaları yanlış laf ediyorsa, sen doğrularını et. Her gün uyandığında kendine iyi kelimeler kullanacağına dair bir hatırlatmada bulun. Bu geceden itibaren ettiğin laflar herkesi mutlu edecek türden olsun. Nazikliğin ve düşünceli birisi olmanla tanın. İhtiyacı olanlara sözlerinle yeni bir hayat ver. Asla ama asla nazik birisi olduğun için pişman olmayacaksın.’

Amy’nin güzel mesajını beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Facebook’ta paylaşmayı unutmayın.

DİĞER HABERLER