ÖLEN oğlunu elmasa çevirdi

ÖLEN oğlunu elmasa çevirdi
ÖLEN oğlunu elmasa çevirdi Menekşe Yalçın

ÖLEN oğlunu elmasa çevirdi Çin'e bağlı Hong Kong'da son yıllarda tuhaf bir iş kolu oluştu. İsviçre merkezli Algordanza adlı bir şirket, ölülerin küllerini elmasa dönüştürüyor.

Hong Konglu anne Eva Wu 2011 Ocak ayında 17 yaşındaki oğlunu nadir bir kanser hastalığı nedeniyle kaybetti. Uzun zaman önce kocasından boşanan Wu, kanserden hayatını kaybeden oğlunu tamamen yitirmemek için Algordanza adlı şirkete başvurdu. İsviçre merkezli şirket 2007 yılından beri, ölülerin küllerini laboratuvarda belli işlemlerden geçirerek elmasa dönüştürüyor.

Algordanza şirketinin Hong Kong'daki temsilcisi Scott Fong, ölünün küllerinden imal edilen çeyrek karat bir elmasın fiyatının 3 bin dolar, 2 karat bir elmasın fiyatının ise 37 bin dolar olduğunu söyledi.

9 SAATLİK İŞLEMDEN GEÇİYOR
Şirket yetkilisi Fong külleri elmasa dönüştürme işlemini ise şu cümlelerle anlattı: "Ölüden alınan 200 gram kül laboratuvara gönderiliyor. Filtreden geçirilen kül yüzde 99 oranından saflaştırılarak karbona dönüştürülüyor. Daha sonra işlemden geçirilerek ipeksi, siyah bir grafite dönüştürülüyor. Volkan sıcaklığında bir makine, saflaştırılmış külü 9 saatlik bir işlem sonrasında sentetik bir elmasa dönüştürüyor."

'FİYATLARIMIZ UYGUN'
Algordanza'nın temsilcisi Fong, küllerden oluşturdukları elmasın fiyatının çok pahalı olmadığını belirterek, "Hong Kong'da bir cenaze töreni, tabutuyla birlikte 2 bin dolardan başlayıp 200 bin dolara kadar çıkabiliyor. Bu rakamlara baktığımızda bizim fiyatlar oldukça uygun" dedi.

'KOLYEYİ TAKINCA HUZUR BULDUM'
17 yaşındaki oğlunun küllerinden yaptığı elması, haç formundaki bir kolyeyle boynuna takan Eva Wu ise, duygularını şu cümlelerle ifade ediyor: "Oğlum hayattayken beni rahatlatmak için elinden geleni yapardı. Anne öleceğimi biliyorum. Nereye gideceğimi de biliyorum. Kalbimde İsa inancını taşıyorum, benim için üzülme. Bu kolyeyi boynuna taktıktan sonra huzur buldum. Onu sürekli yanımda taşıyorum"
Alıntı
#kültürvemerak Paylaşım Sayfası

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Takdir Teşekkür Alana Karne Hediyesi Var, Devlet DESTEĞİ! Öğrencilere 5.104 TL Para Ödülü Verilecek!
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin
Kimya mühendisi eski müsteşardan önemli uyarı! Bu şekilde sakın tüketmeyin